Škola preživljavanja za mlade

Ovaj program školovanja bazira se na 21. mjesecu provođenja nastave preživljavanja u prirodi kroz zanimljiva predavanja, odlaske u prirodu i međusobna natjecanja, igre i savladavanje vojnih vještina preživljavanja. S programom želimo mladima približiti i način vojničkog života i osnovne vještine prežvljavanja u prirodi. Kroz ovo učenje i osposobljavanje također nam je i cilj odgoj mladih naraštaja (probuditi osjećaj za improvizaciju, samoiniciativnost, snalažljivost, odlučnost, upornost). Program se temelji na razumjevanju izgradnje kolektiva, traženju i pronalaženju sebe i svoje uloge unutar kolektiva i društva uopće.

Cilj nam je kroz ovaj program mladićima i djevojkama usaditi osnove voditeljskih vještina. Sam program prolazi kroz široki spektar znanja i vještina, kroz učenje i odgoj, koje će mladima otvoriti nove širine shvaćanja svijeta i okoline.

Takvo osposobljavanje u prirodi mladima omogućava jačanje duha i tijela, pouzdanost te ustrajnost. Isto tako omogućavamo im kvalitetno druženje i provođenje slobodnog vremena, koje zasigurno pripomaže smanjenju nasilja u društvu osobito međuvršnjačkog nasilja. Svijet, koji danas stvaramo, će tek u njihovim zrelim rukama pokazati koliko smo pametno djelovali za bolje sutra, i moramo ih pripraviti za najgorije, kako bi mogli očuvati svoju čovječnost bez obzira na naše greške ili pogrešna djelovanja.
Nastava u školi preživljavanja za mlade se odvija tako da se kroz mjesec, dva puta tjedno, održavaju predavanja o određenoj temi ili nastavnoj cijelini, a jednom tjedno održava se trening s ciljem održavanja fizičke kondicije potrebne za napore odlaska u prirodu.
Nakon uspješno položene 21. cijeline svaki polaznik diplomira na posebnoj svečanosti, dobiva diplomu, značku završenog polaznika, nož sa grbom Škole i zelenu beretku kao oznake da su uspješno savladali program Škole preživljavanja u prirodi AGRAM.
Isto tako nakon završetka osnovnog školovanja možete nastaviti Školovanje za INSTRUKTORA PREŽIVLJAVANJA U PRIRODI.