Napredna mala planinarska škola preživljavanja u prirodi

ŠTO? Mala planinarska škola preživljavanja u prirodi napredne razine

TKO? Svaki polaznik od 8-15 godina koji je predhodno završio Temeljnu malu planinirsku školu

GDJE? Medvednica, Samoborsko gorje, Japetić, Žumberak, Savica i sprudovi rijeke Save

CIJENA? Za članove Škole preživljavanja 15% popust na punu cijenu programa

Ovaj program Male planinarske škole preživljavanja u prirodi napredne razine nastavlja se na  Malu planinarsku školu temeljne razine. U različitim okruženjima i provođenje nastave preživljavanja u prirodi kroz zanimljiva predavanja, odlaske u prirodu i međusobna natjecanja, igre i savladavanje vojnih vještina preživljavanja. S programom želimo mladima približiti i način života pračovjeka te vojničkog načina života i osnovne vještine prežvljavanja u prirodi. Kroz ovo učenje i osposobljavanje također nam je i cilj odgoj mladih naraštaja (probuditi osjećaj za improvizaciju, samoiniciativnost, snalažljivost, odlučnost, upornost). Program se temelji na razumjevanju izgradnje kolektiva, traženju i pronalaženju sebe i svoje uloge unutar kolektiva i društva uopće.

Cilj nam je kroz ovaj program mladićima i djevojkama usaditi osnove voditeljskih vještina. Sam program prolazi kroz široki spektar znanja i vještina, kroz učenje i odgoj, koje će mladima otvoriti nove širine shvaćanja svijeta i okoline.

Takvo osposobljavanje u prirodi mladima omogućava jačanje duha i tijela, pouzdanost te ustrajnost. Isto tako omogućavamo im kvalitetno druženje i provođenje slobodnog vremena, koje zasigurno pripomaže smanjenju nasilja u društvu osobito međuvršnjačkog nasilja. Svijet, koji danas stvaramo, će tek u njihovim zrelim rukama pokazati koliko smo pametno djelovali za bolje sutra, i moramo ih pripraviti za najgorije, kako bi mogli očuvati svoju čovječnost bez obzira na naše greške ili pogrešna djelovanja.
Nastava se odvija na više planina i obronaka te u vodnom slivu rijeke Save sa usvajanjem specifičnih znanja, ali i upoznavanjem geografskih pojmova Zagrebačke županije i šire.