Temeljna mala planinarska škola preživljavanja u prirodi

GDJE? Medvednica iz četiri pravca kretanja

ŠTO? Mala planinarska škola preživljavanja u prirodi temeljne razine.

ZA KOGA? Klince i klinceze od 8-18 godina starosti

CIJENA? Za članove Škole preživljavanja 15% od ukupne cijene

Svrha Male planinarske škole temeljne razine je po stručnom programu, temeljno naučimo tehnikama i postupcima kako se snaći i preživjeti u situacijama kada je to nužno, a ujedno izdignemo iz kruga obitelji i približimo prirodi te potaknemo stvaranje prijateljstava i društvene asimilacije.

Kroz program preživljavanja preventivno djelujemo na podizanju samopouzdanja djece i spoznaji njihovih kvaliteta, smanjenju straha i osjećaja manje vrijednosti. Učimo polaznike kako pomoći samome sebi ali i pomagati jedni drugima, riješavati probleme te potaknuti više međusobne komunikacije i razmjene iskustava, kako prevladati strahove i socijalizirati se. Učenjem tehnika preživljavanja i snalaženja u teškim i naizgled bezizlaznim situacijama u raznim vremenskim i terenskim uvjetima i situacijama, želimo potaknuti osamostaljenje polaznika, preuzimanje odgovornosti za sebe i za svoje postupke.

Zajedničkim radom s instruktorima i međusobnoj suradnji, povjerenju i oslanjanju jednih na druge tijekom rada, želimo da Škola preživljavanja u prirodi Agram bude shvaćena i prepoznata kao istinski prijatelj i sigurno utočište svakome, a posebno osobama kojima je potreban ovaj naš program.

Kroz tri jednodnevna i jednog dvodnevnog izleta te predavanjima u četiri utorka prije izleta u prostorima Mjesnog odbora Cvjetno naselje (Aleja Vlade Antolića 2) klinci će se upoznati s pravilima ponašanja u planini, opremom potrebnom za odlazak u planinu, s osnovnim tehnikama preživljavanja. Ovim jednodnevnim odvajanjem od obitelji naćiti će se radu u grupi.

Sva četiri izleta provode se na Sljemenu (Medvednici) u cjelodnevnom boravku u prirodi.

Možeš li ti to? Dođi i prihvati izazov.

Uostalom … „Tko preživi, pričat će“!