Škola pištoljskog streljaštva

Naši instruktori, instruktori pištoljskog streljaštva čekaju Vas na streljani, na redovnim trenizima svaki utorak i četvrtak od 18.00-20.00 sati.

Treninzi i gađanja odvijaju se na jedinom civilnom strelištu u Zagrebu.

Za koga su treninzi?

Treninge pucanja iz pištolja velikog i malog kalibra te revolvera održavamo za sve punoljetne osobe u skladu sa Zakonom o oružju i Zakonom o civilnim strelištima.

Što Vas očekuje?

Očekuju Vas stručni vojni i civilni instruktori koji će Vas naučiti odgovornom ponašanju prema vatrenom oružju, sigurnom rukovanju pištoljem, preciznom ciljanju i tehnike preciznog pucanja te sigurno nošenje, izvlačenje, kretanje i korištenje oružja u samooobrambenim situacijama. Znači, sve što god izaziva Vašu znatiželju o kratkom vatrenom oružju naučiti ćete kod nas.

Što još možete doživjeti kod nas?

Druženje na vikend seminarima koji obrađuju povijest vatrenog oružja, Zakonske odredbe posjedovanja i korištenja vatrenog naoružanja, sigurno rukovanje kratkim vatrenim naoružanjem, praktikumi rukovanja pištoljima i revolverima te natjecanja u pištoljskom streljaštvu.

Svake godine organiziramo 4 seminara temeljne razine i dva seminara napredne razine pištoljskog streljaštva te 6 natjecanja koji čine malu godišnju ligu pucanja  sa bogatim nagradama.

U sklopu naših seminara održavamo i projekt “Zbogom oružje” pod pokroviteljstvom grada Zagreba, gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo i branitelje.

Koje odredbe Zakona moraju ispoštovati osobe koje žele sudjelovati?

Osobe koje pristupaju našoj sekciji u bilo kojem obliku, ne smiju biti kažnjavane temeljem Kaznenog zakona RH te Prekršajnog zakona RH po člancima koji reguliraju kazne i prekršaje javnog reda i mira, nasilnog ponašanja, obiteljskog nasilja, nedozvoljenog držanja, korištenja i posjedovanja oružja i ekspozivnih naprava, korištenja i trgovanja opojnim sredstvima i drogama, pokušaja ubojstva ili ubojstva  i time izjednačenim kaznenim i prekršajnim djelima, djelima pljačke i razbojstva ili krađe te time izjednačenim djelima te ostalim prekšajnim i kaznenim djelima u skladu sa gore navedenim Zakonima.