Pakleni tjedan

Pakleni tjedan je tjedan dana provedenih u divljini i svaki puta se mjenja okoliš. U svakoj promjeni okoliša mjenja se i dodatna vještina. Tako u planini odrađujemo alpinističke naveze i spuštanja, na moru radimo ronjenje, kajakštvo, u zimskim uvjetima provodimo obuku skijanja, dok u šumskim područjima provodimo lovačku obuku (prepoznavanje životinja, tragova, foto shooting….). Odnos programa preživljavanja i dodatna vještina Školi su u omjeru 3:4 ili 4:3 dana, ovisno o pojedinom projektu koji provodimo kroz Pakleni tjedan.

Za vještine ronjenja tu je Ronilački centar Indie iz Pule, lovačku obuku i obuku streljaštva za odrasle članove provodimo sa streljanom LAS i Lovačkom školom Dijana, dok su za alpinističke naveze i speleologiju odgovorni naši instruktori gorski vodiči potpomognuti istaknutim članom HGSS-a, speleologom Dubravkom Kavčićem.

Osim toga, na tim izazovnim tjednima naši instruktori provode i dio vojnog S.E.R.E. programa . Kako vojska ima svoj Commando program, tako i mi imamo svoj AGRAM program na kojem ćete naučiti sve potrebno, ali i zabavno. Teško ne znači uvijek i naporno, u našim uvjetima i okolnostima to je TEŠKO = ZABAVNO :). Dobro došli na slatke muke u prirodi!