ŠPP AGRAM

Škola preživljavanja u prirodi Agram registrirana je kao udruga 21. kolovoza 2017. godine u Zagrebu. Naš cilj kao Škole za preživljavanje u prirodi AGRAM je kroz naše kratke ili duže programe, pa sve do školovanja instruktora preživljavanja, usporiti ubrzani tempo života, maknuti ljude od elektroničkih naprava, računala, tableta, mobitela, interneta i drugih pošasti moderne komnikacije, vratiti ih u prirodu barem vikendima, spojiti obitelji na zajedničkim eventima, spojiti stara prijateljstva kroz izlete, odlaske u prirodu i u planine uz svaladavanje starih i modernih tehnika preživljavanja.

Osnovni cilj je maknuti djecu, ali i odrasle od mobitela i ostalih gadgeta i naučiti ih kako se penje na drvo, beru plodovi te raznim tehnikama spasiti se u prirodi. I odrasli i djeca zaboravili su što je timski rad zato imamo programe za obitelj, dječije ekipe, team buildinge za firme kako bi se kolege zbližili i naučili zajedničkom radu te za davno izgubljene prijatelje da se vrate u mlade dane kada su na neki način živjeli zajedno. U našim programima ima mjesta za sve, za mlade, stare, zdrave i bolesne.

Ali isto tako, škola preživljavanja nije pokušaj militarizacije društva, iako postoji sve veća prijetnja ratnih stanja na tlu Europe, čime smo i mi u Hrvatskoj, dodatno ugroženi. Isto tako, pokazala se potreba za tehnikama preživljavanja zbog povećanog broja hitnih stanja i hitnih situacija izazvanih vremenskim nepogodama te prirodnim katastrofama, poput poplava, suša i potresa.

Naš rad nije i nikada neće biti usmjeren samo na na te nedavne događaje nego i na pripremu djece i mladih za stvaranje sigurnosti i samopouzdanja kod njih.

NAŠ CILJ NIJE STVARANJE PANIKE I PARANOJE, VEĆ STVARANJE SIGURNOSTI!

Unutar naše Škole djeluju i tri sekcije a to su Planinarska sekcija ŠPP AGRAM, Streljačka sekcija ŠPP AGRAM i Streličarska sekcija ŠPP AGRAM. Temeljem Statuta škole, a nastavno na članak 7. stavak 12 organizirali smo i osnovali Planinarsku sekciju za kojom se ukazao interes i potreba u Školi preživljavanja u prirodi “Agram”, a za voditelje sekcije određeni su planinski i gorski vodiči Miroslav Kralj, bacc.cin. (UIMLA licenca) i Neven Martinis (UIMLA licenca). Planinarska sekcija bavi se kvalitetnom organizacijom planinarskih izleta i visokogorskih, malo više zahtjevnih pentranja!
Planinarska sekcija sadrži:
1) Planinarenje
2) Planinarsku školu
3) Alpinizam
4) Free climbing
5) Speleologiju

Streljačka sekcija ŠPP AGRAM djeluje u suradnji sa Streljačkim klubom “LAS” na zagrebačkom Folnegovićevom naselju. Naš prijatelj i vlasnik streljane “LAS” , gospodin Rajko Radmilović, za nas je priredio posebne uvjete i pogodnosti glede učlanjenja kroz našu Streljačku sekciju. Voditelji sekcije u Školi preživljavanja u prirodi Agram su Mladen Kužnik i  instruktor gađanja Krešimir Tušek, dok im organizacijski pomaže Siniša Marinčić.
Streljačka sekcija podrazumjeva obuku gađanja i natjecanja iz zračne puške i pištolja za mlađe dobne skupine dok za punoljetne članove postoji mogućnost pucanja iz pištolja i revolvera velikog kalibra. Isto tako organizira i paintball susrete i natjecanja.

Od kada su nam se pridružili i strijelci lukom i strijelom, pod njihovim vodstvom otvorili smo i Streličarsku sekciju koju vodi Martin Schaffer. Tako da svi oni koji se žele oprobati u ovoj preživljavačko sportskoj disciplini, natjecateljski, rekreativno ili čisto preživljavanja radi, mogu se učlaniti i naučiti koristiti luk i strijele poput Robin Hooda. Treninzi streličarstva održavaju se utorkom i četvrtkom u prostorima mjesnog odbora Cvjetno naselje, Aleja Vlade Antolića 2, na cvvjetnom naselju, od 18.00-19.00 sati.

U predavačkom kadru Škole pojačani smo i sa vanjskim predavačima iz Hrvatskog gljivarskog društva, HGSS-a, gradskog ureda za hitna stanja, liječnicima, profesorima kineziologije, profesorima sa Zagrebačkog sveučilišta, predavačima iz Hrvatskog lovačkog saveza, vojnim instruktorima, trenerima streličarstva i još mnogim drugim predavačima koji će sigurno zadovoljiti Vašu želju i žeđ za znanjem iz različitih područja preživljavanja u prirodi.

U proteklih 5 godina rada proveli smo preko 70 projkata sa mladima i starima, ratnim veteranima i civilima, ovisnicima i ovisnicima o zdravlju, sa djecom s posebnim potrebama i djecom s kroničnim bolestima, sa školarcima grada Zagreba, sa klincima iz potresom pogođenih područja, sa ljudima u odličnoj kondiciji do ljudi sa sjedelačkim načinom života. Svi naši korisnici bili su zadovojni našim načinom rada i našim stručnim timom i programima.

Svi imamo pravo poboljštati kvalitetu našega življenja.

Naši kvalificirani instruktori naučiti će Vas tehnikama preživljavanja, ali kroz zanimljive programe i vratiti Vas prirodi i prirodu Vama.

                                                                             Dobro došli u ŠKOLU PREŽIVLJAVANJA U PRIRODI AGRAM!